İşçilerin, emekçilerin talepleri karşılansın!

Ne olacak bu insanların hali? Açın halinden tok anlamaz. Korona virüsü ile ilgili birçok kişi işten çıkartıldı. Çıkartılmayı bekleyen binlerce insan diken üstünde beklemektedir. Bakanlık tarafından kapatılan iş yerlerinin çalışanları…

Özel Güvenlik İşçi Hakları

1.İşten çıkartılmış işçinin çıkartma sebebi ne olursa olsun işsizlik maaşı bağlanması gerekir

2.Kirada olan, işsizlik maaşı alan tüm vatandaşların kiralarının çıkartacak yasa ile %70 indirilmesi gerekir.

3.Sosyal ekonomik durumu kötü olan vatandaşlarımızın kamu kurulumları tarafından yardım yapılması gerekir.

4.Bu krizi bahane edip işçiyi işten çıkartan firmaların ağır ceza işlemleri uygulanması gerekir.

5.İşsiz olup, işsizlik maaşı alan bir evin geliri 3 binden altında olan her yurttaşın ücretsiz ulaşım hakkı tanınmalıdır.

6.Elektrik, su ve doğal gaz faturaları kriz boyunca faturasını ödemeyen geliri 3 binden aşağı olan yurttaşlarımın ücretsiz olması veyahut ta %70e varan indirim uygulanması veya 1 yıl ertelenmesi gerekir.

7.Virüs ile ilgili lazım olan veya faydalı olan her ne varsa devlet tarafından ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtılması lazımdır.

8.Fırsatçılık yapan firma kurum ve kuruluşların devlet tarafından bu şahısların tüm varlıklarına el koyup kamulaştırması gerekmektedir. Çünkü ulusal birliğimiz önceliktir. Ülkemizi zor şartlar altında iken, fırsatçılık yaparak haksız kazanç sağlayan hainlerden hesap sormak lazım.

Yukarıda izah ittiğimiz kısaca ve acil olan bu taleplerin mutlak suretle uygulanması gerekir. Aksi takdirde sosyal ve ekonomik bir trajedi ortaya çıkacaktır.  Öncelikli konu işten çıkartılan işçilerin acilen İşkur üzerinden maaşa bağlanmasıdır.

                                                        Saygılarımızla kamuoyuna duyurulur.

                                                                       Abdurrahman KONYAR

                                                                      Özel Güvenlik İşçi Hakları