Atanmayan sağlıkçılar bakana seslendi: Taşeron değil kadro istiyoruz

Atanmayan sağlıkçılar bakana seslendi: Taşeron değil kadro istiyoruz Okumak için yıllarını harcayan ve bin bir güçlükle mezun olan işsiz sağlıkçılar, KPSS’ye girmelerine rağmen atanmamalarına isyan etti. Çeşitli illerden Ankara’ya gelen…

Özel Güvenlik İşçi Hakları

TALEPLERİ Sağlık Bakanlığı tarafından dikkate alınmayan ve ataması yapılmayan sağlıkçılar, kadrolu atanma talebi ve taşerona “dur” demek için dün bir kez daha Ankara’ya geldi. İşsiz sağlıkçılar, 12 Mart tarihinde atama bekleyen 250 bin sağlıkçıyı temsilen Sağlık Bakanlığı önünde eylem yapmıştı. Dün yine Ankara’ya gelerek öğlen saatlerinde Hacettepe Hastanesi bahçesinde toplanan sağlıkçılar, buradan sloganlarla Abdi İpekçi Parkı’na yürüdü. Ataması yapılmayan sağlıkçılara, Türk Tabipleri Birliği, Türk Sağlık-Sen, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası da destek verdi.

‘HİZMET ALIMI ANAYASA’YA AYKIRI’

Atanamayan Sağlıkçılar Platformu sözcüsü Aras Altıntaş bir açıklama yaptı. Sağlık Bakanı’nın söylemlerinin taşerona çanak tutarak sorunu daha da büyüttüğünü kaydeden Altıntaş, “Sosyal devletin gereği olan kamuda istihdam hakkımız elimizden alınmakta ve hizmet alımıyla yapılan istihdam biçimi ise sermaye için rant kapısı haline getirilmektedir. Yıllarını okumak için harcayan, bin bir güçlükle mezun olan binlerce sağlıkçı, bir de KPSS denen at yarışı timsali sınav için dershanelere avuçlar dolusu para döktükten ve o engeli de aştıktan sonra Bakanlığın uyguladığı yanlış istihdam politikaları yüzünden atanamamaktadır. Bu da toplum içerisinde tutunamamaktan ve mesleğini icra edememekten dolayı ruhsal bunalımlar yaşamasına ve sonucu intihara kadar giden ağır depresyonlar geçirmesine neden olmaktadır” ifadelerini kullandı.

Altıntaş şöyle konuştu: “Atama bekleyen binlerce sağlık çalışanı olarak, sağlık hizmetinden anlamayan taşeron şirket patronlarının emrinde vasıfsız şirket elemanı olmak için diploma almadık. Bu nedenle de bunun durdurulması için gereken hukuki süreci de başlatacağız.

Kadrolu çalışma bizim en temel hakkımız ve biz bu hakkı alana kadar mücadele edeceğiz.” Ataması yapılmayan sağlıkçılar, eylemlerini halaylarla bitirdi.