Sendikaya Üye olmayan işçileri için Dayanışma Aidatı

SENDİKA ÜYELİĞİ VE DAYANIŞMA AİDATI DAYANIŞMA AİDATI KONUSUNDA BİLGİLENDİRME Üye Olmayanların dayanışma aidatı ödeyerek sözleşmeden yararlanmaları sendika üye olmak istemeyen veya sendika da çıkmak isteyip ancak toplu iş sözleşmesinden yaralanmak…

Özel Güvenlik İşçi Hakları

Dayanışma aidatı üyelik aidatının 3/2 olarak kararlaştırılmıştır. Sendika üyelik aidatı için sendikalar kanununa göre ‘İşçinin ödeyeceği aylık üyelik aidatı o işçinin bir günlük çıplak ücretini geçemez’ hükmü getirilmiştir. Dayanışma aidatı da üyelik aidatının 3/2  olacağına göre sendikalar kanununun 23. madde sınırlamasını göz önüne almak gerekir.

Dayanışma aidatı dilekçesi

 

DİLEKÇE ÖRNEĞİ

 

……………………………….A.Ş ......... MÜDÜRLÜĞÜNE  

 

6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununun “Toplu İş sözleşmesinden yararlanma” başlıklı 39. maddesinin 4. fıkrasında; “Toplu iş sözleşmesinin imzası sırasında taraf işçi sendikasına üye olmayanlar, sonradan işyerine girip de üye olmayanlar veya imza  tarihinde taraf işçi sendikasına üye olup da ayrılanlar veya çıkarılanların toplu iş sözleşmesinden yararlanabilmeleri, toplu iş sözleşmesinin tarafı olan işçi sendikasına dayanışma aidatı ödemelerine bağlıdır. Bunun için işçi sendikasının onayı aranmaz. Dayanışma aidatı ödemek suretiyle toplu iş sözleşmesinden yararlanma, talep tarihinden geçerlidir. İmza tarihinden önceki talepler imza tarihi itibarıyla hüküm doğurur.” hükmü yer almaktadır.

Müdürlüğünüzde uygulanacak olan Toplu İş Sözleşmesinin tüm hükümlerinden dayanışma aidatı ödemek suretiyle yararlanmak istiyorum.

Gereğini arz ederim. ….. / ….. / 202....

                                                                                                                                                                                                                                                                                                AD / SOYAD  

                                     

         Abdurrahman KONYAR   İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku