İşçi Hakları Konusuna başlamadan önce ücretin tanımı deneme süresi fazla çalışma vb. gibi konulardan

İŞVERENLER HANGİ ŞARTLARLA ÇALIŞANLARINI BAŞKA YERLERDE GÖREVLENDİREBİLİRLER?

Özel Güvenlik İşçi Hakları

İş Kanununa baktığımızda bu konunun çalışma koşullarında değişikliği düzenleyen 22. maddesinde yer aldığını görüyoruz. Buna göre; “İşveren, iş sözleşmesiyle veya iş sözleşmesinin eki niteliğindeki personel yönetmeliği ve benzeri kaynaklar ya da işyeri uygulamasıyla oluşan çalışma koşullarında esaslı bir değişikliği ancak durumu işçiye yazılı olarak bildirmek suretiyle yapabilir. Bu şekle uygun olarak yapılmayan ve işçi tarafından altı işgünü içinde yazılı olarak kabul edilmeyen değişiklikler işçiyi bağlamaz.

İŞÇİ İÇİN ÖRNEK İHTARNAME VEYA DİLEKÇE

Tarafınızca hukuka aykırı bir şekilde beni başka bir yere göndermek istemektesiniz ancak iş kanunu 22 maddesi gereğince yapılan bu esaslı değişikliği benim rızamı aramaktadır ancak tarafımca bu değişikliği kabul etmiyorum .

Nitekim Yargıtay 9 hukuk dairesinin verdiği ÖZET le karı İşçinin il sınırları içinde veya dışında başka bir işyerinde çalıştırılacağını öngören sözleşme hükmü geçerlidir. Ancak, bu yetkinin işveren tarafından dürüstlük kuralına uygun olarak kullanılması gerekir. Y.9.HD. E: 2009/20411 K: 2010/14372 T: 24.05.2010 DAVA: Davacı, iş sözleşmesinin geçerli neden olmadan feshedildiğini belirterek feshin geçersizliğine ve işe iadesine karar verilmesi istemiştir. Gereken Yargıtay karaları gerek iş kanunu betliği gibi ben yapılan yer değişikliği dürüstlük kuralına uygun olarak yapılmadığı için eski görev yerimin iadesini yapılmasını talep ediyorum aksine yasal yolara başvuracağımı bildirimi

Abdurrahman KONYAR