Bank of Bahrain and Kuwait (BBK), Türkiye'deki ilk temsilciliğini İstanbul’da açt

Kuwait (BBK), Türkiye'deki ilk temsilciliğini ticaret ve finans merkezi İstanbul’da açtığını bildirdi.

Özel Güvenlik İşçi Hakları

BBK'dan yapılan açıklamaya göre yeni temsilcilik, bankanın Türkiye’deki mevcut ve potansiyel müşterileriyle yakın ilişki kurma, yerel pazardaki gelişmeleri izleme ve Türk yetkili makamlarıyla doğrudan iletişim kurma gibi öncelikli görevler üstlenecek.

Konuya ilişkin görüşlerine yer verilen BBK Üst Yöneticisi (CEO) Reyadh Sater, bankanın önde gelen stratejilerinden birisinin, uluslararası genişleme ve farklılaşma olduğunu belirtti.

Körfez İşbirliği Konseyi (GCC) ülkelerinin ticari bir iş ortağı olarak Türkiye'nin kendileri için göz ardı edilemeyecek kadar büyük ve önemli bir pazar olduğunu ifade eden Sater, "Türkiye aynı zamanda genişleme stratejimiz için de kilit ülke konumunda. Yönetim Kurulu’nun belirlediği genişleme stratejimizi temel alarak kurulan temsilciliğimiz, önümüzdeki dönemde yapmayı planladığımız birçok genişlemenin de ilk adımını oluşturuyor." değerlendirmesinde bulundu.

 

İki ülke arasındaki ticari ilişkileri derinleştirmek açısından da çok önemli olan bu adım sayesinde, Türkiye’yle ticari ilişki kurmak ve yatırım yapmak isteyen Bahreynli şirketlere de destek olabileceklerini vurgulayan Sater, Türkiye’yle ilişkilerine değer verdiklerini ve gelecek dönemde de, GCC ülkeleri ve Türkiye’nin ihtiyaçları doğrultusunda, müşterilerine daha iyi hizmet vermeye ve beklentilerini karşılamaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Açıklamada, BBK hakkında şunlar kaydedildi:

"BKK, Bahreyn Krallığı’nın yanı sıra, Kuveyt’te de bir şubeye sahip. Bankanın ayrıca, İstanbul’da yeni açılan temsilcilikten başka; Hindistan’da, Mumbai, Haydarabad, Aluva (Kerala) ve Yeni Delhi’de dört tam teşekküllü şubesi ve Dubai – BAE’de bir temsilciliği bulunuyor. BBK, Uluslararası Bankacılık Departmanı üzerinden fiziksel olarak varlığının olmadığı ülkelerde de müşterilerine hizmet veriyor. Ek olarak BBK, sahip olduğu iştirakler ve ortaklıkları aracılığıyla, diğer coğrafi alanlarda da varlığını sürdürüyor."