İşçiye tutanak tutulduğundan ve savunma nasıl yazılır İşçi savunması nasıl olmalı

İşveren işçiye tutanak ve savunma istediklerin de nasıl savunma yazılılı ne yapmak gereke Sizden tutanak ve savunma istediklerin de nasıl davranmalısınız? Sıkça bize gelen sorulardan biri de iş yerinde yaşanılan sorunlarının en büyüğü işçilerinin hak kaybına neden olan savunma olayıdır.

İşçiye tutanak tutulduğundan ve savunma nasıl yazılır İşçi savunması nasıl olmalı
  • 31 Ağustos 2019, Cumartesi 14:11

Daha öncesinde örnek bir savunma yazısını paylaşmıştık. İnternet sitemiz olan özel güvenlik hakları ve sosyal medya hesaplarımız da görebilirsiniz, ancak birçok işçi ve özel güvenliklerin bilmesine rağmen ne yazık ki uygulama konusunda çok az kişinin uyguladığını görmekteyiz. İş yeriniz de işveren sürekli size tutanak tutup savunma istediği zaman işverenin önüne savunma gittiğinde haklılık payınızın olması için kesinlikle savunmalarınız da iş yerinde yaşadığınız olumsuzlukları, ayrımcılıkları, kişisel davranışları size yapılan baskılar ve hakaretleri savunmalarınız da belirtin. İşten ayrılırken verdiğiniz dilekçe de mahkemeler önünde ve bir üst mahkeme bunları okuduğu zaman burada bir haksızlık olduğunu haklı yönlerinizin olduğunu bilmeleri gerekmektedir. Zira suçlamaları kabul ettiğiniz zaman ya da tutanakta yaşadığınız zorluklar dan bahsetmediğiniz de haklı iken haksız duruma düşmekte kalıyorsunuz. Birçok işverenin söyledikleri ile yaptıkları bir birine örtüşmediğini ihtilaflar olduğunu ancak söze değil kâğıt da yazılana bakmamız gerekmektedir dolayısıyla kesin ve katı bir şekil de belge ve yazılı savunmalarınız çok önemlidir. Tekerrür etmek gerekirse, her zaman size yapılan haksızları yaşadığınız sorunları yazın işverene verin, ister beğensinler ister beğenmesinler keyifleri bilir. Mücadele vermeden bir hak alınmaz iradenize sahip çıkın.

 

………………………………………..A.Ş

 

Konu : Savunma cevabım

                İlgili yazınız tarafıma tebliğ edilmiştir. Yazınızda isnat edilen suçlamaların hepsi asılsız dayanaksız, aslı ve astarı olmayan soyut iddialardır. Kesinlikle kabul etmiyorum. Benden savunma istediğiniz tartışmadan varestedir. Suçlamalarla tutanaklar tutup beni baskı altına almaya, iş sözleşmemi sona erdirmeme çalıştığınız açıktır.

                İlgili yazınızın ekinde belirttiğiniz tutanaklar yoktur. Dolayısı ile bu tutanaklar tarafıma yazılı olarak sunulduğunda ayrıca beyanda bulunma hakkımı saklı tutuyorum. Bu nedenle iddialarınız ile ilgili tüm belgeleri ve bana verilmeyen tutanakların noter kanalıyla göndermenizi,noter kanalıyla gelmeyen hiçbir yazıyı kabul etmeyeceğimi ihtaren ve cevaben bildiriyorum .

            Abdurrahman KONYAR 

            İş ve sosyal güvenlik hukuk 

 

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık