Dünya Sağlık Örgütü’nden koronavirüs mesajı: “Koronavirüs şüphesi taşıyan her vakaya test yapın

Dünya Sağlık Örgütü koronavirüs salgını ile yeni açıklama paylaştı. Yapılan açıklamada koronavirüs salgınının zincirini kırmak için test yapmanın çok kritik olduğu vurgulandı

Dünya Sağlık Örgütü’nden koronavirüs mesajı: “Koronavirüs şüphesi taşıyan her vakaya test yapın
  • 17 Mart 2020, Salı 12:43

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) koronavirüs salgını ile yeni açıklama paylaştı. Salgın ile mücadelede son durumu değerlendiren ve ülkelere önlemler konusunda çağrıda bulunan WHO, okulların tatil edilmesi, spor etkinliklerin iptal edilmesi gibi sosyal mesafe kuralı kapsamında atılan adımlarda artışın olduğunu belirtti.

Örgüt test uygulama, evde karantina gibi koronavirüs ile mücadelenin bel kemiğini oluşturan önlemlerde yeterince artış gözlemlenmediği konusunda uyarıda bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamada koronavirüs salgınının zincirini kırmak için test yapmanın çok kritik olduğu vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:

Sosyal mesafe kapsamında alınan önlemler virüsün bulaşmasının yavaşlatılmasına yardımcı olabilir. Elleri yıkamak ve kolunuza doğru hapşırmak size ve çevrenize yönelik riskleri azaltabilir. Ancak bunlar tek başına salgının ateşini söndürmeye yetmez. Bütün ülkeler kapsamlı bir yaklaşım benimsemeli. Enfeksiyonların önlenerek hayat kurtarılması için en etkili yol Covid-19’un bulaşma zincirini kırmak. Bunun için de test yapmalı ve evde karantina uygulamalısınız.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık