Sendika başvurdu, bakanlık sorunu çözdü

4 yıl önce atanan ve göreve geç başladıkları için bu yılki atama takviminden yararlanamayan öğretmenlerin sorunu çözüldü.

Sendika başvurdu, bakanlık sorunu çözdü
  • 28 Mayıs 2020, Perşembe 17:03

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine dört yıl önce atanan ancak göreve geç başladıkları için bu yılki atama takviminden yararlanamayan öğretmenlerin sorunu çözüldü. Eğitim-Bir-Sen’in, geçtiğimiz ay MEB’e yaptığı başvuru sonuçlandı, öğretmenler takvime dâhil edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2016 yılında yaptığı alımlarda atamaları tamamlanan ancak göreve geç başladıkları için sözleşmelilik bekleme süreleri yetmediğinden bu yıl atama takviminde yer almayan öğretmenlerin sorunu giderek büyüyordu. Atama takviminde yer almayan öğretmenler kara kara düşünürken, Eğitim-Bir-Sen konuya el atarak, meseleyi bakanlığın gündemine taşıdı.  Sendika tarafından yapılan açıklamada, “Bakanlığa yazılı başvuruda bulunarak, idari süreçlerin doğurduğu sonuçlar nedeniyle fiilen göreve geç başlatılan öğretmenlerden 2016 yılında atananların isteğe bağlı il içi ve iller arası yer değişikliği başvuru hakkı işlemlerinde 30 Eylül yerine 31 Aralık tarihinin esas alınmasını talep etmiş, salgın sürecinde iki hususta da bakanlık yetkilileriyle görüşerek, girişimlerde bulunmuştuk” denildi.

BU YIL ATANANLAR DA AYNI SORUNU YAŞAYACAK

Daha önceki yıllarda atanan öğretmenlere ilişkin çözülen sorun, bu yıl da aynı şekilde sürüyor. Sendika, iki ay önce atanan öğretmenlerin de gelecekte aynı mağduriyeti yaşayacakları uyarısını yaparak, “Eğitim-Bir-Sen olarak, 18 Mart’ta atanan 20 bin öğretmenin göreve başlamasının daha fazla zamana yayılmaması çağrısında bulunmuş; bakanlığa bu hususta başvuru yaparak, ‘Öğretmenlerimizin kazanılmış hakları salgın sürecinde zemine yayılmamalı, kararnameleri gönderilerek hakları zamanında verilmeli, yüzleri güldürülmelidir’ demiştik” cümleleriyle sorunun bir an önce çözülmesini beklediklerini belirtmişti.

2017 YILINDA ATANANLAR İÇİN DE AYNI HASSASİYETİ BEKLİYORUZ

Sendika ayrıca aynı hassasiyetin, 2017 yılı Temmuz ayında atanan bütün sözleşmeli öğretmenlerin yaz tatili dönemi mazerete bağlı yer değişikliği hakkından faydalandırılmaları noktasında da gösterilmesini talep etti.

YÜZLERİ GÜLDÜRMÜŞTÜR

Sendika, çabaların sonuç verdiğini, bakanlığın talebi dikkate aldığını ifade ettiği açıklamasında, “Çabalarımızın sonuç vermesi ve bakanlığın taleplerimizi dikkate alarak öğretmenlerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi yönünde adımlar atması yüzleri güldürmüştür. Bakanlık yetkililerine, sosyal bir travmaya doğru giden bu süreçte inisiyatif alıp sorunu çözdükleri için teşekkür ediyoruz” denildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık