İstanbul'da sokak, cadde, mahalle, semt ve ilçelerde sokağa çıkma yasağı

İstanbul'da açıklanan koronavirüs vakaları sonrasında İçişleri Bakanlığı'nın talimatı doğrultusunda sokak, cadde, mahalle, semt veya ilçenin tamamında karantina uygulamasına geçilebileceği belirtildi.

İstanbul'da sokak, cadde, mahalle, semt ve ilçelerde sokağa çıkma yasağı
  • 02 Nisan 2020, Perşembe 20:32

Türkiye'de koronavirüs vakalarının en çok görüldüğü illerden birisi olan İstanbul'da karantina uygulamasına geçileceği yönünde iddialar gündemde yer almaya başladı. İçişleri Bakanlığı tarafından alınan tedbirler kapsamında İstanbul'da mahalle, semt veya ilçelerin tamamında karantina uygulaması yapılabileceği belirtildi. Ancak son gelen haberlerde ise İstanbul'da sokağa çıkma yasağının da gündeme gelebileceği ifade edildi.

Koronavirüs salgınında il il tüm şehirler dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yayımlandı. İçişleri Bakanlığı ise alınan önlemler ile ilgili olarak tedbirlerini daha da sıklaştırarak İstanbul'da denetimlerine devam etti.

İstanbul'da Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı?

İçişleri Bakanlığı, 30 büyükşehrin valiliklerini bir kez daha uyararak salgının daha da fazla yayılmaması adına önlemlerini arttırdı. Risk durumu gözetmeksizin sokak, cadde, mahalle, semt veya ilçenin tamamında karantina uygulamasına geçilebileceği ifade edildi. Valiler başkanlığında toplanacak pandemi ve il idare kurulları, uygun görülmesi durumunda büyükşehirlerde bölgesel karantina uygulaması yapılabileceğine karar verildi.

Koronavirüs salgının en fazla görüldüğü İstanbul'da ise yeniden sokağa çıkma yasağı gündeme geldi. İstanbul'da acil ve zorunlu durumların dışında tüm giriş çıkışların kapatılabileceği de belirtildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık