Hulusi Akar açıkladı: Akparti, Esad hükümeti ile görüşecek

Suriye'nin kuzeyinde devam eden askeri harekata ilişkin CHP Kılıçdaroğlu'na bilgi veren Milli Savunma Bakanı Akar'ın, Suriye hükümeti ile görüşüleceğini ifade ettiği öğrenildi

Hulusi Akar açıkladı: Akparti, Esad hükümeti ile görüşecek
  • 15 Ekim 2019, Salı 19:16

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye'de kuzeyinde devam eden askeri harekatın 6. gününde bilgi vermek üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti. 

İYİ Parti ziyaretinde “DEAŞ hapishanesi var. Gittiğimizde YPG’liler tarafından boşaltıldığını gördük. Siviller konusunda hassasız” diyen Akar, bu ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu ve kurmaylarıyla görüştü. Akar’ın CHP liderine Esad hükümeti ile kurumlar üzerinden görüşme yapılacağını ilettiği öğrenildi.

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre CHP heyetinin en önemli talepleri arasında bulunan “Esad yönetimi ile görüşün” ifadelerini değerlendiren Akar, bu görüşmenin yapılacağını söyledi. Suriye askerlerinin YPG ile anlaştığı ve operasyonun yapılacağı bölgelere gireceğine yönelik gelişmelerin de değerlendirildiğini ifade eden Akar, bu konu hakkında da Rusya Savunma Bakanı ile görüşüldüğünü bildirdi.

AKAR'DAN ÖZELEŞTİRİ

Suriye’deki askeri harekatı anlatan Akar’ın CHP heyetine 2011 yılından bu yana süreci özetlediği bildirildi. Uluslararası alanda harekâtın tepkiyle karşılanmasına yönelik “özeleştiri” de yapan Akar’ın diplomasi anlamında eksikliklerini kabul ettiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, 14 Ocak’tan bu yana ABD heyeti ile bir araya geldiklerini ve harekat ile ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını bildiren Akar, ABD’den, “Güvenlik koridoru, YPG’nin bölgeden çıkartılması, hendeklerin yok edilmesi, ortak üs bölgelerinin oluşturulması ve müşterek harekat merkezinin kurulması” yönünde taleplerinin olduğunu ancak ABD’nin bu taleplerden sadece müşterek hareket merkezine razı geldiğini, operasyonun ise “kaçınılmaz bir hal aldığını” anlattı.

GÖRÜŞME SONRASI AÇIKLAMA

Ziyareti sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Akar, şunları söyledi:

“Sayın genel başkana bilgilendirme yaptık. Görüşlerimizi paylaştık. Konuya birlikte müttefiklik ruhuna uygun NATO ile ABD ile birlikte çalıştık. Bunun mümkün olmadığını görünce bir karar verdik, 9 Ekim’de uygulanmaya başlandı. Mehmetçiğin başarısıyla devam ediyor. Tel Abyad ve Resulayn kontrol altında. Bizim için tek hedef teröristler. Kürt kardeşlerimiz için her türlü gayreti gösteriyoruz.

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık