Hindistan'da açlıktan ölen annesini uyandırmaya çalışan çocuğun görüntüleri tepki çekti

Ülkede 25 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından ulaşım askıya alındı, iş yerleri kepenk kapattı ve üretim durdu.

Hindistan'da açlıktan ölen annesini uyandırmaya çalışan çocuğun görüntüleri tepki çekti
  • 28 Mayıs 2020, Perşembe 22:59

Hindistan'da bir göçmen işçi kadının açlık, susuzluk ve aşırı sıcaklar nedeniyle Muzafferpur kentindeki tren istasyonunda hayatını kaybetmesi ve bundan habersiz iki yaşındaki küçük çocuğun da annesini uyandırmaya çalışırken çekilen trajik görüntüsü izleyenleri hem yasa boğdu hem de hükümete yönelik tepkilere neden oldu.

Ülkede 25 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından ulaşım askıya alındı, iş yerleri kepenk kapattı ve üretim durdu.

 Ancak kırsal kesimden gelen yüz binlerce göçmen işçi, hayatın durma noktasına gelmesi nedeniyle evlerine dönmek için haftalardır yollarda.

Zira toplu taşıma araçları hükümetin talimatıyla hizmet dışı. Zaman zaman kamyonlar ve sınırlı sayıda tren seferleri düzenlendi. Şanslı olan az sayıdaki yolcu trende yer bulabildi.

Trende yer bulamayan yüz binlerce işçi yürüyerek evlerine ulaşmaya çalışıyor.

Hindistan genelinde viral olan videoda, Bihar eyaletine bağlı Muzafferpur kentindeki tren istasyonunda iki yaşındaki bir çocuk, açlık nedeniyle hayatını kaybeden annesini uyandırmaya çalışıyor.

 Annesinin cansız bedeninin üzerindeki örtüyü çeken çocuk, birkaç adım atıyor ve tekrar tekrar annesini uyandırmaya çalışıyor.

Yerel medyada yer alan haberlere göre hayatını kaybeden Arbina Hatun isimli anne 23 yaşındaydı.

Oğluyla beraber Gucarat eyaletinin Ahmedabad kentinden hareketle Kaithar kentindeki kız kardeşine gidiyordu.

 Hindistan basını ve insan hakları aktivistleri, Başbakan Narendra Modi hükümete sert tepki gösterdi ve göçmen işçileri 'ölüme terk etmekle' suçladı.

Hükümetse kadının zaten hasta olduğunu ve bir rahatsızlığı nedeniyle öldüğünü öne sürdü.

Ancak medya, göçmen işçilerin çoğunun su alacak paralarının dahi bulunmadığını aktarıyor.

 Ayrıca Hint yöneticiler, göçmen işçilere gerekli imkanları sağlamamakla eleştiriyor.

Hindistan'da 'kaderine terk edilen' göçmen işçilerin yürüyerek gerçekleştirdikleri binlerce kilometrelik yolculuklar sırasında şu ana kadar 9 kişi yaşamını yitirdi.KAYNAK: EURONEWS TÜRKÇE - MUSTAFA BAĞ

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık