Hâkim, avukatın 'etek boyu'nu kısa buldu, fotoğrafını baroya göndermek istedi

İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesi'nde hakim, bir dava öncesi avukatın 'etek boyu'nu hedef aldı, baroya şikayet edilmesi için fotoğrafının çekilmesini istedi.

Hâkim, avukatın 'etek boyu'nu kısa buldu, fotoğrafını baroya göndermek istedi
  • 29 Mayıs 2019, Çarşamba 16:00

İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesi’nde görülen bir duruşmaya hâkimin kadın avukata yönelik “etek boyu” müdahalesi damga vurdu.

Sosyal medyada paylaşılan dava tutanağına göre, hâkim Mehmet Yoylu, duruşmada bulunan avukatın “etek boyu”nu kısa buldu ve fotoğrafının çekilip Baro’ya gönderilmesini istedi.

Skandal olay, duruşma tutanağına şöyle yansıdı:

(…) Davacı vekilinin eteğinin diz üstünden yaklaşık 15 santim yukarıda olduğu, bu hâli ile avukatlık mevzuatına aykırı olduğu giyim kuşam etik kurallarına aykırı olduğu görüldü. Huzurda dinleyici sıralarında bulunan avukatlara (isimleri karalanmış) davacı vekilinin etek boyu hakkında fikirleri avukatlık hukuku mevzuatına uygun olup olmadığı soruldu.

(Görüş bildiren avukatlar) Davacı vekilinin etek boyu avukatlık hukuka ve örfüne uygundur dedi.

Davalı vekili ‘bence de özgürlük alanı ile ilgilidir, müdahale edilmemesi gerekir.’ dedi.

Mahkememiz yazı işleri müdürü huzura çağrıldı.

Davacı avukatın etek boyunun çok kısa olduğu ve bir yanlış anlamaya vesile olmaması için hakimin ‘kısa’ değerlendirmesiyle huzurda bulunan avukatların ‘kısa’ değerlendirmesinin aynı olmayacağı nazara alınarak cep telefonu ile baro başkanlığına bildirilmesi için etek boyunun (fotoğrafının) cep telefonu ile çekilmesi istendi. Davacı vekili ‘Ben tek boyumun çekilmesini istemiyorum’ dedi.”

DAHA ÖNCE DE AVUKAT DÖVMÜŞTÜ

2019 Türkiyesi’nde gericiliğin ve kadın düşmanlığının duruşma salonlarına kadar girdiğini gösteren olayın “kahraman”ı Mehmet Yoylu’nun vukuatlarının bununla da sınırlı olmadığı biliniyor. Yoylu 2012 yılında da duruşmada bir avukat yumruklamıştı.

2011 yılında Balıkesir 1. Sulh Hukuk Mahkemesi hâkimi olarak görev yapan Mehmet Yoylu, bir dava sırasında duruşmaya ara verip odasına doğru giderken aniden geri dönerek cüppesini çıkarmış ve salonda bulunan Avukat Muzaffer Zeybek’e yumruk atmıştı. Olaya, avukat Zeybek’in ‘’Yine çişe gidiyor’’ biçiminde laf atmasının neden olduğu öne sürülmüştü.

Dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin de olayla ilgili soruşturma açıldığını ve soruşturmanın selameti açısından hakimin geçici olarak Kartal Adliyesine tayin edildiğini bildirmişti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık