Destek Patent ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği protokolü imzaladı

Kurulduğu günden bu yana Türkiye'de fikri ve sınai mülkiyet hakları alanında sektör liderliğini koruyan Destek Patent, Türkiye'nin fikri sermayesinin artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla başlattığı sosyal sorumluluk ve farkındalık projesi “Fikrine Sahip Çık” adına İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile önemli bir protokole imza attı. Bu protokol sayesinde “Fikrine Sahip Çık” projesi kapsamında 2019-2020 eğitim-öğretim yılı içinde 380 okulda 380 öğretmene eğitim verilecek

Destek Patent ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü  işbirliği protokolü imzaladı
  • 14 Kasım 2019, Perşembe 12:59

Sürdürülebilir bir gelecek için Türkiye'nin fikri sermayesinin artırılmasına katkıda bulunmayı amaçlayan Destek Patent’in “Fikrine Sahip Çık” projesi, fikri ve sınai haklar alanında bilinçli bir nesil yetiştirilmesini hedefliyor. Ağırlıklı olarak lise ve üniversite öğrencilerinde ilgi uyandıracak, onları buluşlar yapmaya teşvik edecek, sınai haklar alanında farkındalıklarını artıracak eğitim programlarını içeren proje; girişimciler, sanayiciler ve KOBİ’ler için de uygun içerikte ücretsiz eğitimler sunuyor. Destek Patent bünyesinde görevli marka ve patent vekilleri tarafından verilen eğitimlerde ana başlıklar; marka, patent ve tasarım...

Destek Patent ile İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, geleceği yönlendirecek genç beyinleri öncelikli hedef gören Fikrine Sahip Çık projesi için ortaöğrenim öğrencilerine ulaşmayı ve eğitim vermeyi kolaylaştıran bir işbirliğine imza atılmış oldu. Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı tarafından imzalanan protokolde belirlenen çalışmalar, Strateji Geliştirme Birimi Şube Müdürü Timur Tuğral ve Destek Patent eğitim ve iletişim birimleri tarafından birlikte yürütülecek. Protokol ile İstanbul’daki 380 okulda görev yapan öğretmenlere eğitim verilecek. Öğretmenler de aldıkları bu eğitimi öğrencilerine aktaracaklar.

Öğretmenleri genç beyinleri buluş yapmaya teşvik edecek

“Fikrine Sahip Çık” projesi kapsamında öğretmenlere verilecek eğitimin amacı; fikrini geleceğe taşımak isteyen tüm gençleri öncelikle buluş yapmaya teşvik etmek. Eğitimlerde gençlerin buluşlarını nasıl koruyacaklarına yönelik bilgilerin verilmesinin yanı sıra bir marka oluşturmak için gerekli olan tüm süreçleri de öğrenebilecekleri konular ele alınacak. Böylelikle bilinçli bir nesil yetiştirilmesine katkıda bulunulması hedefleniyor.

“Fikri ve Sınai Haklar alanında yapılan yatırımlar küresel rekabet gücümüzü artıyor”

Güçlü ve sürdürülebilir bir ekonomiye ulaşabilmek için atılan tüm adımlar arasında fikri ve sınai haklar alanındaki yatırımların etkisinin büyük olduğunu vurgulayan Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz imza töreni sonrası şunları iletti: “Bir ülkenin ekonomisinin büyümesindeki en önemli göstergelerden birisi, o ülkenin Fikri ve Sınai Haklar alanındaki yatırımlarıdır. Gelecekte, ülkemizin küresel anlamda rekabet gücünü ve marka değerini artırabilmek için gençlerimizi bugünden bilinçlendirmeli ve hazırlamalıyız. Emekleri, icatları, fikirleri ile ülkemizi yarınlara taşıyacak gençlerimize ve hali hazırda ürün ve hizmetleri ile ticari faaliyetlerini sürdüren firmalarımıza, girişimcilerimize “Fikrine Sahip Çık” diyoruz. Özellikle de buluş yapmaya merakı olan, yeni bir ürün ya da marka oluşturmak için heyecan duyan girişimci gençlerimizin gerek Türkiye’de gerekse dünyanın herhangi bir yerinde haklarını nasıl koruyacakları konusunda bilgi sahibi olmaları gerekiyor. Biz bu projeyle fikrini geleceğe taşımak isteyen tüm gençlerimizin en büyük destekçisi olduğumuzu ortaya koyduk. Amacımız, projemizde bize destek veren kurum ve kuruluşlarla birlikte tüm Türkiye’de Fikri ve Sınai Haklar konusunda bilgi sahibi olmayan genç bırakmamak.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık