Binlerce İşçiyi Üzen Açıklama Geldi: Hükümetten Taşeron Cevabı 2020

Taşeron işçilerle ilgili son dakika açıklaması geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada öğretmenevleri ve akşam sanat okullarında çalışan personellerin kadro meselesine cevap verildi ve KHK işaret edildi.

Binlerce İşçiyi Üzen Açıklama Geldi: Hükümetten Taşeron Cevabı 2020
  • 27 Haziran 2020, Cumartesi 23:42

Hükümetten taşeron açıklaması.

TBMM'ye sunulan soru önergesine cevap geldi. Muğla Milletvekili Avukat Burak Erbay tarafından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 'un cevaplaması üzeirne sunulan soru önergesinde , öğretmenevlerinde çalışan taşeron personel olup olmadığı, taşeron personellerin kadroya geçirilip geçirilmeyeceği soruldu.

Söz konusu soru önergesine cevap geldi. Bakan Ziya Selçuk verdiği cevapta şu ifadeleri kullandı:

Bakanlığımıza bağlı toplam 553 öğretmenevi ve akşam sanat okulu bulunmaktadır. Öğretmenevi ve akşan sanat okullarında toplam 2167 belirsiz sözleşmeli işçi personel çalışmaktadır. (696 sayılı KGK 'nın yürürlüğe girdiği tarih itibariyle 1978 belirsiz süreli işçi personel çalışmaktadır)

Öğretmenevi ve akşam sanat okullarının 696 sayılı KHK kapsamında olmamaları nedeniyle bu kurumlarda hizmet alımı yoluyla çalışan 1963 işçi personelin kadroya geçirilmesi söz konusu değildir. Öğretmenevi ve akşam sanat okullarında hizmet alımı yoluyla çalışan 1963 işçi personelden hiçbirisi kadroya geçirilmemiştir. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık