ACT NOW ilk Türkiye ziyaretini ODGEDER’in ev sahipliğinde yaptı

Dünya genelinde giderek artan ayrımcılık ve ötekileştirmeye karşı çalışmalar geliştiren ACT NOW, 2015’ten bu yana insan hakları temelinde dünyanın birçok yerinde dezavantajlı gruplara yönelik olarak çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalarla sosyal uyumu bir yaşam kültürü olarak benimseyen ACT NOW, son 3 yıldır birlikte çalıştığı ODGEDER (Olumlu Davranış Geliştirme Derneği)’ni ziyaret etmek ve yapılmakta olan projeleri gözlemlemek amacıyla ilk kez Türkiye’ye geldi.

ACT NOW ilk Türkiye ziyaretini ODGEDER’in ev sahipliğinde yaptı
  • 15 Kasım 2019, Cuma 15:22

Dünyanın her yerinde çeşitli paneller, konferanslar, çalıştaylar, seminerler düzenleyen ve saha gezileri yapan ACT NOW; ulusal ve uluslararası alanda eğitim adına önemli adımlar atan 43 yıllık Eğitimci A. Lale Hazar’ın ve multidisipliner Sanatçı ve Eğitimci Tanju Yıldırım’ın ODGEDER çatısı altında sürdürdükleri, mülteci çocukların Türk eğitim sistemine entegrasyonunu konu alan projelerini incelemek amacıyla Türkiye’ye geldi.

Etnik kimlik, grup, din, dil  gibi herhangi bir fark gözetmeksizin toplumdaki herkesin bir araya gelerek sosyal uyumu bir yaşam kültürü olarak benimsemesini hedefleyen ve ODGEDER’in Türkiye’deki faaliyetlerini destekleyen ACT NOW, EDC Okulları Kurucuları Lale Hazar ve Tanju Yıldırım’ın hali hazırda devam eden projelerini inceleyerek projelerin uygulandığı okulları ziyaret etti. İki gün olarak planlanan program projelerin yürütüldüğü Sultanbeyli ilçesinde Mülteciler Derneği, Çocuk ve Gençlik Eğitim Merkezi ve saha ziyaretleri şeklinde gerçekleştirildi.

ODGEDER’in devam eden projeleri hakkında bilgi veren EDC Okulları Kurucu Ortağı A. Lale Hazar: “ODGEDER ile kapsayıcı eğitim ve sosyal duygusal öğrenme üzerine yurt içi ve yurt dışında çalışmalar sürdürüyoruz. Bu çalışmalara istinaden 2016 yılında ACT NOW, ODGEDER olarak bizi Avusturya’ya davet etti ve o tarih itibariyle ortak çalışmalar yürütmeye başladık.  Bu ortak çalışma, ODGEDER’in yurt içi ve yurt dışında yaptığı çalışmaların örneklerini kapsamakla birlikte, ODGEDER’in 4 yıldır yürütmekte olduğu sosyal duygusal öğrenme üzerine inşa edilen ‘Sosyal Uyum Programı’nın da ACT NOW tarafından uygun görülüp farklı bir Avrupa ülkesinde uygulamaya geçilmesinin planlanmasını sağladı.” şeklinde konuştu.

Kapsayıcı eğitimi savunan ve bu amaçla toplumdaki tüm renkleri kabul etmek üzere çalışmalar sürdüren ACT NOW’un hemen hemen tüm Avrupa ülkeleri, Kuzey Afrika ülkeleri ve Ortadoğu’da bulunduğuna dikkat çeken EDC Okulları Kurucu Ortağı Tanju Yıldırım: “Bu ülkeler arasında Türkiye’yi ODGEDER çatısı altında Lale Hazar ve Tanju Yıldırım olarak temsil etmek oldukça gurur verici. Ülkemize ilk kez ODGEDER çalışmaları için gelen ACT NOW temsilcilerini ağırlamak da bizim için ayrıca bir gurur kaynağı.” ifadelerini kullandı.

Yapılan çalışmaların çok nitelikli ve koordineli olduğunu söyleyen ACT NOW kurucu ve yöneticileri, böylesi çalışmaları görmekten mutluluk duyduklarını, bu tür çalışmalara dünyada çok az rastlandığını ve gerek Türkiye’de gerekse diğer ülkelerde örnek model olarak uygulanması gerektiğini söylediler.

ACT NOW, alanındaki konularla ilgili projeleri, konferanslar ve oluşturulan çalışma grupları ile yürütüyor. Bu gruplardan biri de akademisyen ve eğitimcilerin ortak çalışmalarını sürdürdüğü bir çalışma grubu olan DESC (Diversity - Education - Social Cohecion ). Türkiye’yi temsilen ODGEDER ile Lale Hazar ve Tanju Yıldırım son 3 yıldır DESC’e katılım sağlıyor ve ACT NOW’a üye ülkelerle birlikte ortak çalışmalar yürütüyorlar.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık