Türkiye, en prestijli fuarda

Paris’in ev sahipliği yaptığı dünyanın en prestijli moda fuarı Premiere Vision Manufacturin Villepinte Fuar Merkezi’nde başladı. Fuarı İngiltere, İtalya, Almanya, İspanya, Japonya, Kuzey Kore, ABD ve Çin başta olmak üzere 30 farklı ülkeden profesyonel alıcılar ziyaret ediyor.

Türkiye, en prestijli fuarda
  • 16 Eylül 2016, Cuma 15:49

Fuar İplik, kumaş, hazır giyim, deri, aksesuar ve tasarımlar olarak 6 ana alt bölümden oluşuyor. Fransa, 2016 yılının Ocak – Ağustos döneminde Türkiye’nin Hazır giyim ve Konfeksiyon ürünleri ihracatından 588 milyon 835 bin dolarlık pay aldı. 2015 yılında 2 bin firmanın katıldığı fuarı 62 bin kişi ziyaret etmişti.
İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçılar Birliği önderliğinde Türk tekstil ihracatçıları partnerleriyle Paris Four Seasons otelde bir araya geldi. Kokteyl ile başlayan Türk tekstil sektörü tanıtım gecesinde, Türkiye ekonomisinin dinamosu olan tekstil endüstrisine güvenen, işbirliği gerçekleştiren ve sektörün büyümesine katkı sağlayan global partnerlere plaket verildi. İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin ev sahipliğinde düzenlenen geceye, toplam 18 uluslararası hazır giyim markasının temsilcileri katıldı. Türkiye'den yoğun alım yapan yabancı firmalara plaket verildi. İTHİB’ten küresel markalara “Türkiye’de işler yolunda” mesajı veridi.

“Türkiye’de yatırım yapan zarar etmedi, etmeyecek”
İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB), işbirliği yaptığı küresel markalar için Paris’te düzenlediği gecede 15 Temmuz darbe girişimine rağmen Türkiye’de istikrarın bozulmadığı ve her alanda işlerin yolunda olduğu mesajını verdi. İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, “Bugüne kadar Türkiye’de yatırım yapan, Türkiye ile işbirliği yapan hiçbir ülke veya şirket zarar etmemiştir, bundan sonra da etmeyecektir. Türkiye halen bölgenin yükselen yıldızıdır ve yatırım için cazibesini korumaktadır.” dedi.
Gecede konuşan İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, Türkiye tekstil sektörünün Ar-Ge, inovasyon, teknoloji yatırımları sayesinde üretim ve pazarlama alanında bir dünya markası olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi. Gelinen noktaya, global markaların Türk tekstiline duyduğu güven ve yapılan işbirliğinin büyük katkısı olduğuna dikkat çeken Gülle, “Sektörümüzün gelişiminde büyük pay sahibi olan küresel dostlarımıza minnettarız” diye konuştu.
Finans sistemi güçlü, ihracat yüzde 16 arttı
Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimi yaşanmasına rağmen Türkiye’nin istikrarının bozulmadığı mesajını veren Gülle, “Hem ülkemizde yaşanan bu talihsiz olay, hem de neredeyse tüm çevre ülkelerimizde süregelen karışıklıklar ve savaşlara rağmen, Türk firmaları Avrupa standartlarına uygun üretim yapmaya devam etti. Siparişlerinde hiçbir gecikme olmadan müşterilerine teslim etti. Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olan tekstil sektöründe işler devam ediyor” dedi.
Gülle, yaşanan sürece ilişkin olarak şu bilgileri paylaştı: “Türkiye’de finans sistemimiz sağlam temeller üzerine kurulu. Fabrikalarımız aynı hızla üretimlerine devam ediyorlar. Girişimin sonrasında ilk hafta ihracatımız yüzde 16 artış gösterdi. Üretim ve tedarik zincirinde her hangi bir bozulma olmadı. 15 Temmuz gecesi bile gece vardiyasıyla çalışan fabrikalar üretimlerini durdurmadı. AB ile ticaretimize aracılık eden gümrük kapılarında 5 dakika bile kapalı kalan olmadı. 15 Temmuz’un Cuma gecesi olduğunu hatırlatmak isterim. Pazartesinin üretim ve tedarik bakımından her hangi bir günden farkı yoktu. Kendi şirketim ve üretim tesisimden örnek verebilirim. Bütün departmanlar herhangi bir günde olduğu gibi çalışmalarına devam etti. Bırakın zarar görmeyi, Türkiye’de her hangi bir altyapı hizmetinde sıkıntı bile olmadı.” dedi

Türkiye’de yatırım yapan zarar etmez
Türk demokrasisine yapılan hain saldırı sonrası Türkiye’ye karşı dışarıda algı operasyonları yapılmaya çalışıldığının da altını çizen Gülle, “Buna bağlı olarak yurtdışında Türkiye’de işlerin durduğu, işletmelerin kapandığı, ekonominin sekteye uğradığı söylentileri yayılmaya çalışılıyor. Bugüne kadar Türkiye’de yatırım yapan, Türkiye ile işbirliği yapan hiçbir ülke veya şirket zarar etmemiştir. Bundan sonra da etmeyecektir. Türkiye halen bölgenin yükselen yıldızıdır ve yatırım için cazibesini korumaktadır. Türkiye’ de yatırım yapan yabancı firmalar, aynı Türk firmaları gibi geniş imkanlardan faydalanabilmektedir. Hükümetimiz uyguladığı ekonomik paketler ile yatırımı teşvik etmeyi sürdürüyor” şeklinde konuştu.
Lacoste CEO’su Didier Lalance, “15 Temmuz gecesi yaşananlardan sonra Türkiye’deki arkadaşlarım için endişelenmiştim fakat ülkenin dinamik yapısı sayesinde çalışmalarımız, satışlarımız devam ediyor. Türkiye ile 25 yıllık bir birlikteliğimiz var ve bir 25 yıl daha devam edecek” dedi.

Hayat devam ediyor
Premier Vision CEO’su Philippe Pasquet, “Fransa da zor günler geçirdi fakat hayat devam ediyor, önümüze bakmalıyız. Türkiye Premier Vision’un en önemli katılımcılarından ve birlikte iş yapmaktan mutluyuz” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık